Oprichting erfgoeddepot Potyze Ieper op schema

Redactie KW

Op 9 augustus heeft de deputatie van West-Vlaanderen de gunningsopdracht voor de oprichting van een nieuw regionaal erfgoeddepot, Potyze te Ieper, goedgekeurd. Het bouwen van een nieuw erfgoeddepot kadert in een opdracht van Vlaanderen, met als doel de depottekorten op regionale basis aan te pakken.

Het erfgoeddepot zal verschillende functies bekleden. De kern van een depot is uiteraard het bewaren van de ondergebrachte stukken uit collecties uit de Zuidelijke Westhoek. Dit is de verpakkings- en stockageruimte.

Kijkdepot

Het is echter ook de bedoeling dat er een ‘kijkdepot’ komt: bezoekers maken er de werking van het erfgoeddepot van dichtbij mee. Er zal hierin plaats zijn voor tentoonstellingen van het bewaard erfgoed maar ook ruimte voor voordrachten.

De totale kost bedraagt € 1.576.000 waarvan € 1 miljoen voor rekening van stad Ieper is. De Provincie West-Vlaanderen zorgt voor de inbreng van de grond en de administratieve gebouwen van het provinciehuis Potyze bovenop een geldsom van € 500.000. De rest wordt als subsidie van Vlaanderen verwacht.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier