Oppositiepartijen uiten kritiek op nieuwe havenstructuur Zeebrugge

Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting van Brugge, die gisteren urenlang duurde, hebben N-VA en Open VLD kritiek geuit op veranderingen binnen de havenstructuur van Zeebrugge.

Open VLD vindt vooral de naamsverandering in “Zeehaven van Brugge” een spijtige zaak. “Een sterk merk verdwijnt zo”, meent Jean-Marie Deplancke. ” Ik denk dat de burgemeester dat vooral bekijkt van uit toeristisch oogpunt. Toeristisch is Brugge inderdaad een wereldwijd gekend merk. Maar op maritiem vlak is Zeebrugge net een erg sterk merk. Brugge is wel gekend, maar niet als haven”, verduidelijkt hij

N-VA had graag één derde vrouwen gezien in het havenbestuur. Maar dat werd door de meerderheid weggestemd, tot treurnis van gemeenteraadslid Paul Desender van de N-VA. “Ik hoor dag in dag uit dat leden van de KAV of het ACW pleiten voor gelijke rechten. Als ze dan de kans hebben om eens moedig te zijn en dit effectief te doen, wordt het weggestemd”.

Fietsstraten

Nog op de Brugse gemeenteraad had coalitiepartner CD&V opmerkingen op het fietsplan van schepen Lambrecht. CD&V wil ook best een fietsveilige binnenstad maar betreurt de keuze voor de Steenstraat als symboolproject om het fietsstratenplan uit te testen. De partij wil ruimte voor inspraak voor alle gebruikers, ook taxichauffeurs en koetsiers.

Oppositiepartijen uiten kritiek op nieuwe havenstructuur Zeebrugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier