Oppositiepartij Jong Lendelede wil geen bier in polyvalente zaal van sporthal

Redactie KW

De CD&V-meerderheid en Open VLD beslisten op de gemeenteraadszitting van donderdag 24 mei dat er in de polyvalente zaal van de sporthal ook dranken zullen mogen worden geschonken als er bijvoorbeeld een receptie georganiseerd wordt ter gelegenheid van een groot aan sport- of dansgerelateerd evenement.

Het is evenwel niet de bedoeling te concurreren met de bestaande cafetaria, maar Jong Lendelede gelooft dat niet. “Er mag daar volgens onze fractie geen bier geschonken worden, maar alleen wijnen en frisdranken zoals dat meestal het geval is op recepties”, zegt Koen Vervaeke van Jong Lendelede. “Anders zou dat concurrentie betekenen voor de bestaande cafetaria.”

“We willen wel een leveringscontract met een brouwer afsluiten als die bereid is een tapinstallatie, tafels en stoelen voor de polyvalente zaal te leveren”, zegt voorzitter Pedro Ketels (CD&V). “Het is nu aan het Autonoom Gemeentebedrijf Lendelede om een reglement op te stellen dat concurrentie met de cafetaria uitsluit.” (IB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Izegem) van vrijdag 1 juni 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier