Oppositieparij Welzijn Langemark houdt ermee op

Redactie KW

Oppositiepartij Welzijn, die in 2000 in Langemark-Poelkapelle werd opgericht als Welzijn 2000, houdt het voor bekeken. Welzijn zal niet meer opkomen bij de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen van 2012. ‘De naam Welzijn is versleten, maar wij mandatarissen zijn nog niet uitgeblust,’ zegt José Victoor, die al jaren voor Welzijn in de OCMW-raad van Langemark-Poelkapelle zetelt.

Welzijn werd opgericht onder impuls van mensen als Werner Coudyzer en Robert Barthier, die een nieuwe wind wilden doen blazen in de gemeentelijke politiek. Aanvankelijk sloeg de boodschap aan, want de partij veroverde 6 van de 19 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat aantal is nu geslonken tot twee: enkel Robert Barthier en Sylvie Van Keirsbilck zetelen nu nog voor Welzijn in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle. José Victoor is nog de enige Welzijn-politicus in de OCMW-raad.

Het feit dat Welzijn als partij stopt, betekent niet dat de huidige leden hun politieke activiteiten en ambities zullen stopzetten. Over de toekomst is nog niets beslist, maar vast staat dat het bij een aantal Welzijn-leden kriebelt om toch aan politiek te blijven doen. Maar dat zal dan wel onder een andere vlag zijn.

Er zijn inderdaad stemmen die opgaan om op te komen met een nieuwe lijst. Het wordt zeker geen NVA of LDD of zo, want ze zullen niet aansluiten bij een bestaande nationale partij. Als ze met een nieuwe partij starten, dan zal dat een onafhankelijke en ongebonden plaatselijke partij zijn.

(pl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier