Oppositielid Xavier Wyckhuyse (Open VLD) hekelt aanwervingsbeleid bij brandweer

Redactie KW

Oppositielid Xavier Wyckhuyse (Open VLD) hekelde in de gemeenteraad van afgelopen dinsdagavond het aanwervingsbeleid bij het brandweerkorps. „Vanaf volgend jaar staan voor een derde van het korps vacatures open. Hoe kan het dan naar behoren functioneren ?” Na het recentste examen voor brandweervrijwilliger heeft een van de kandidaten klacht ingediend bij de gouverneur.

In punt 14 op de dagorde werd de raadsleden gevraagd het proces-verbaal van de aanwervingsproef voor brandweervrijwilligers te bekrachtigen. Xavier Wyckhuyse meende dat uit dat examen niet meer dan elf nieuwe vrijwilligers kunnen worden gerekruteerd. „In de wetenschap dat er nu al vijftien openstaande vacatures zijn en dat er volgend jaar nog eens vijf mensen met pensioen gaan zijn er voor 2009 zowat 20 vacatures op een korps van 60 man. Dat is een derde ! Na het examen komen er slechts elf bij. Kan er dan geen nieuw examen worden uitgeschreven ?”

Open VLD onthield zich bij de stemming over dit punt omdat een van de kandidaten die niet geslaagd was voor het examen van vrijwillig brandweerman klacht heeft ingediend bij de gouverneur, wat door de burgemeester wordt bevestigd. „Hij trekt de objectiviteit van de jury in twijfel. Indien de klacht ontvankelijk wordt verklaard, moet heel de procedure worden overgedaan”, besluit raadslid Wyckhuyse. (TVW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier