Oppositie wil uitkijkplatform als troef op zeedijk De Panne

Redactie KW

Het studiebureau Plantec ontvouwde tijdens de jongste gemeenteraad van dinsdag 23 november het plan over de heraanleg van het stuk Zeedijk tussen de Halmen- en Mijnstraat waar al ondergrondse garages zijn gebouwd. Oppositiepartij CD&Vplus stelde voor om bij de Zeedijk een uitkijkplatform te bouwen.

De heraanleg van de Zeedijk in De Panne was het meest in het oogspringende dossier dat tijdens de gemeenteraad werd besproken. „In september willen we die werken starten”, meldde burgemeester Robert Butsraen (VEDA). „We zullen de Zeedijk verbreden naar 18 meter. Aan de kant van de zee komt een houten wandelpad dat een golvende beweging zal maken. In het midden voorzien we een strook voor fietsers en go-carts en langs de zijde van de horeca zal een laad- en loszone komen. Op het houten wandelpad zullen we ook rustpunten met zitbanken creëren. De tweede en derde fase van de heraanleg van de Zeedijk is niet voor onmiddellijk want dat dossier moeten we volledig opnieuw opmaken. De verlichting zullen we wel al vernieuwen volgend jaar over de volledige lengte van de Zeedijk.”

Waarom geen uitkijkplatform?

Net zoals tijdens de vorige gemeenteraad, had de oppositie hier opnieuw zijn vragen bij. „De verlichtingspalen zijn nu niet zo onveilig. We stellen daarom voor om de nieuwe palen pas te plaatsen als de Zeedijk volledig is heraangelegd. Nu zullen we ze installeren, daarna afbraken en opnieuw opbouwen”, aldus Frans Duyck (CD&Vplus). Die partij schilderde het plan ook af als te vaag en weinig innovatief. Raadslid Frans Buyse (CD&Vplus) stelde voor om bij de Zeedijk ter hoogte van de Zeelaan een uitkijkplatform te plaatsen.

(GUS)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier