Oppositie wil referendum over Gaverbad in Deerlijk

Redactie KW

De Deerlijkse oppositiepartijen Open Vld, Sp.a, Vlaams Belang en N-VA slaan de handen in elkaar. “We willen dat het Cd&V-bestuur kleur bekent in het dossier rond de sluiting van het Gaverbad.” De oppositiepartijen pleitten voor een volksraadpleging om zo het laatste woord aan de burger te geven. Vanavond komt dit aan bod in de gemeenteraad.

Alle oppositiepartijen formuleerden constructieve voorstellen en bundelen nu de krachten. Open Vld voorzitter Bert Schelfhout: “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en merkten vlug dat we het over een aantal zaken eens waren. Zo betreuren we de gang van zaken en willen we de burger de kans geven om zich uit te spreken of er middelen naar zweminfrastructuur moeten gaan. En dit via een volksraadpleging.”

Sp.a voorzitster Tundie D’hont vult aan: “Laat onze inwoners zelf beslissen waar ze nu prioritair budget willen aan spenderen. De aanleg van een nieuw zwembad kan mogelijk zijn door participatie van de Deerlijknaar. Er zijn een aantal mogelijkheden. Zo kan Deerlijk met privé-investeerders aan de tafel zitten. Zij zorgen voor dynamisch management en naast gemeentelijk gebruik zoals voor scholen en verenigingen kan dan ook een meer commercieel gebruik uitgebouwd worden.”

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier