Oppositie wil project kinderarmoede

Redactie KW

De Blankenbergse sp.a wil dat het stadsbestuur absoluut een project indient om de kinderarmoede in de stad te bestrijden. Blankenberge scoort momenteel het tweede hoogste op de kansarmoedeindex in West-Vlaanderen, ver voor alle andere kustgemeenten. In West-Vlaanderen is de armoede enkel groter in Menen.

De Vlaamse regering heeft onlangs een oproep gedaan waarbij Blankenberge een subsidie kan krijgen tot 50.000 euro. Het project moet focussen op kinderen van 0 tot 3 jaar. Sp.a-raadslid Jochem Vincke: ‘Kinderarmoede is een probleem dat ook in Blankenberge onze aandacht verdient. Blankenberge is en blijft een stad waar heel wat één-oudergezinnen wonen en die zijn per definitie kwetsbaar voor armoede’.

‘Wij denken onder meer aan een project rond kwaliteitsvolle gezinsondersteuning, toegankelijkheid van welzijns- en gezondheidsvoorzieningen en inter- en intrasectorale samenwerking (opvang, gezondheidszorg,…), het stimuleren van de deelname aan kleuteronderwijs en een aangepaste leefomgeving in en om het huis en de buurt (huisvesting, gezinsinkomen, opleiding en arbeidssituatie van de ouders)’, vervolgt OCMW-raadslid Jochem Vincke.

Nog volgens de Sp.a is op de laatste gemeenteraad nogmaals gebleken dat de armoede in het centrum van de stad (de toeristische zone tussen Leopoldstraat, De Smet de Naeyerlaan en Marie- Josélaan) een niet te onderschatten probleem is.

(KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier