Oppositie wil in- en uitrit pendelparking station Diksmuide wijzigen

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandag 4 november in Diksmuide stelden de fracties N-VA en Idee2006 voor de in- en uitrit van de nieuwe parking aan het station te wijzigen. Schepen Kurt Vanlerberghe wil de huidige regeling voorlopig behouden. Later kan de gemeenschappelijke ontsluitingsweg voor de toekomstige kleinhandelszone worden gebruikt.

“Het inrijden van de nieuwe parking achter het station in de Esenweg leidt tot gevaarlijke remmanoeuvres”, vond Koen Coupillie (N-VA). “Daarom stellen we voor om de uitrit te verplaatsen naar de andere kant van de hoogspanningscabine. Dat biedt meer zicht op het aankomend verkeer vanuit Esen. De bestaande inrit kan daardoor ook breder worden gemaakt.”

“Het in- en uitrijden verloopt langs dezelfde kant van de hoogspanningscabine, met afgescheiden rijstroken”, aldus schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). “Op advies van de politie wordt het uitrijdend verkeer verplicht om naar rechts te draaien. In de Esenweg werden twee borden geplaatst die waarschuwen voor de uitrit van de parking. Een aparte in- en uitrit langs weerszijde van de cabine zou voor een slechtere zichtbaarheid zorgen bij het uitrijden. De cabine belemmert het zicht op van links komend verkeer als de uitrit rechts van de cabine zou worden genomen. In de toekomst willen we verder in de Esenweg gronden verwerven voor de aanleg van de grootschalige kleinhandelszone. De gemeenschappelijke ontsluitingsweg vanuit de Esenweg kan dan naar de pendelparking worden gelegd.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier