Oppositie wil grondig debat over veiligheid in Kortrijk

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadszitting maandagavond vroegen de oppositiepartijen extra aandacht omtrent veiligheid. SP.A en Groen! vragen een grondig en gedetailleerd debat op de volgende gemeenteraad in februari. Vlaams Belang vroeg daaromtrent een extra zitting. Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) gaat akkoord om tijdens de volgende gemeenteraad een grondig debat te voeren.

De eerste zitting van het nieuwe jaar is traditioneel een korte vergadering zonder lange interpellaties. Philippe De Coene (SP.A) en Philippe Avijn (Groen!) vroegen extra informatie over het veiligheidsplan van het stadsbestuur. Reden is de recente zware vechtpartijen en gewelddadige overvallen aan het Stationsplein, onder meer op cafébaas Pierre Lefebvre, en op krantenhandelaar Dirk Rigolle in de Wandelingstraat.

Daarom vraagt de progressieve fractie een uitgebreide stand van zaken omtrent de criminaliteitsanalyse, het geïntegreerd veiligheidsplan, het cameraplan en een actueel beeld van het politiekorps.

Maarten Seynaeve (VB) wilde een extra gemeenteraad, nog in januari, omdat de gemeenteraad van februari sowieso al een zware agenda bevat. Na wat geharrewar, bekomt Maarten Seynaeve dat zijn amendement wordt gestemd, maar het wordt afgekeurd. Na die afkeuring verliet de voltallige fractie van Vlaams Belang de zaal.

Pieter Soens (CD&V) vindt veiligheid een belangrijk thema maar waarschuwt ervoor dat er geen uitholling van de bevoegdheden van de politieraad mag gebeuren.

Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) ging akkoord om een grondige stand van zaken te geven over het veiligheidsplan.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier