Oppositie wil betere toegang tot administratief centrum Seylsteen

Redactie KW

Oppositiepartij Veurne Plus protesteerde voor de gemeenteraad tegen de moeilijke toegang tot het administratief centrum Seylsteen. Peter Roose (Veurne Plus) snapt niet waarom zijn partij geen toegangsbadge mag hebben.

„We hebben al eerder gevraagd dat elke fractieleider een toegangsbadge zou krijgen zodat het zijn vergaderingen probleemloos in het administratief centrum ‘De Seylsteen’ kan houden”, aldus Peter Roose.

„Nu moeten we zo’n badge reserveren als we een dossier na kantoortijd willen inkijken en dan komt een ambtenaar die badge thuis afleveren. Dat is duur en tijdrovend. Eén keer stond onze fractie voor een gesloten deur. Toevallig passeerde de burgemeester die ons kon binnenlaten. We vragen ons af waarom de fractieleiders geen badge mogen hebben. Wat heeft de meerderheid te verbergen? We dachten dat het glazen gebouw stond voor een transparant beleid. We vragen om het huishoudelijk reglement aan te passen zodat alle problemen van de baan zijn.”

Van op afstand programmeren

Burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) is akkoord om aan elke fractieleider een badge te geven maar die moet eerst geprogrammeerd worden. „Nu kunnen we om veiligheidsredenen geen badge geven maar de eerstkomende maanden moet dat euvel opgelost zijn. Bedoeling zou zijn dat de fractieleiders een afspraak maken en dat de ambtenaar de badge vanop afstand kan programmeren zodat elke politieke partij op het afgesproken tijdstip zijn fractievergaderingen kan organiseren.” Tegen begin volgend jaar zou elke fractie zijn eigen badge moeten hebben. (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier