Oppositie wil betere ijzelbestrijding

Redactie KW

Peter Roose (Veurne Plus) vroeg tijdens de gemeenteraad dat de meerderheid meer inspanningen zou doen om de Veurnse straten ijsvrij te maken. “Te veel inwoners zien tijdens deze koude dagen geen strooidienst in hun straat”, aldus Roose.

Belangrijke wijken zoals De Nieuwstad, Petit Paris en de Pistelhoek maar ook verschillende landbouwwegen blijven er gevaarlijk glad bij liggen. Die mensen betalen ook belastingen. Niet alleen voor de inwoners is dat gevaarlijk, ook voor postbodes en leveranciers. We stellen dan ook voor om de landbouwers op te roepen mee te werken aan de ijzelbestrijding. Zij hebben het materiaal om snel de landbouwwegen vrij te maken. Zo hebben de stadsdiensten meer tijd om de wijken aan te pakken. De landbouwers zouden een financiële tegemoetkoming moeten krijgen. Daarnaast zou er bij de stadsdiensten ook strooizout te koop moeten zijn voor de inwoners.”

Weinig zin

Burgemeester Jan Verfaillie (CD& V) blijft bij zijn standpunt dat enkel de verbindingswegen gestrooid worden. “Het heeft weinig zin om kleinere wegen te strooien omdat het zout pas effect heeft als er veel over de weg wordt gereden. We hebben dit jaar al tienduizenden kilo’s strooizout uitgereden.” (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 25 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier