Oppositie Wervik : “Bestuur wil project d’Arke nog snel voor verkiezingen in orde brengen”

Redactie KW

Ondanks een beperkte dagorde duurde de gemeenteraad van Wervik dinsdagavond toch meer dan twee uur. Het verbouwen van d’Arke in de Koestraat zorgde voor veel discussie. Het architectenbureau kwam de plannen voorstellen.

Het stadsbestuur voorziet in de begroting een krediet van 385.000 euro voor de verbouwingen. d’Arke is de thuishaven van KSA Grensvuur en Chiro Jow. De gemeenteraad keurde het eerste lot ‘ruwbouw en buitenaanleg’ goed. De kostprijs hiervoor is geraamd op 334.607,30 euro. De oppositiepartijen hadden heel wat kritiek en bedenkingen. “We kunnen totaal niet akkoord gaan met de visie rond dit project”, aldus Belinda Beauprez (Impuls-NV-A). “Men gaat er een zootje van maken. Eerst gaat men in augustus gras inzaaien en dan renoveren.”

“Snel voor de verkiezingen”

“Men wil dit snel nog in orde brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus Anne Catherine Cnockaert. “Op lange termijn is d’Arke geen goede oplossing voor de jeugd.”

“Dat heeft niks met de verkiezingen te maken”, reageert schepen Bercy Slegers (CD&V). “Het staat in ons meerjarenplan en het jeugdbeleidsplan. Het was voorzien voor dit jaar en ” De ontwerper steunde de schepen. “Het gebeurde niet holder-de-bolder”, liet hij horen. “We zijn hiermee al anderhalf jaar bezig.”

(EDB)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier