Oppositie verlaat de gemeenteraad Poperinge voor stemming over budget en meerjarenplan

Redactie KW

Verwondering alom maandagavond, toen de volledige oppositie de gemeenteraad verliet, nog voor de stemming over het budget en de meerjarenplanning.

Stéphanie De Maesschalck (Groen) en Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) gaven elk gedurende een half uur hun bemerkingen over het meerjarenplan.

Daarna, voor het antwoord van het schepencollege of de stemming, legde Sabien Battheu een verklaring af, in naam van de complete oppositie (Groen, Open VLD, Vlaams Belang en N-VA).

Legaal maar niet loyaal

Sabien Battheu: “Al op 10 december werd het meerjarenplan voorgesteld aan de pers. Pas drie dagen later viel het bij de raadsleden in de bus. Dat kan dus niet. Wij hebben het zeker niet over de inhoud van het plan, maar wel over de manier van communiceren. Dit is weliswaar legaal, maar niet loyaal. Wij willen dat het stadsbestuur meer respect toont voor haar gemeenteraad.”

Showmoment

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) reageerde achteraf: “Ze durven het debat niet aan. De oppositie vertelde flagrante onwaarheden in hun kritiek. Wij hebben de pers alleen verteld wat we de gemeenteraad zouden voorleggen. Zulke documenten kan men toch niet geheim houden. De oppositie moest, indien verongelijkt, geen kritiek gegeven hebben, maar vanaf de aanvang de raad verlaten hebben. Dit was gewoon een showmoment.”

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier