Oppositie Tielt heeft kritiek op bloembakken van 1.380 euro per stuk

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Tielt werd door de oppositie bij verschillende agendapunten verwezen naar de begroting. SP.A en Open VLD vonden dat de budgetten anders moeten worden aangewend. Er kwam vooral kritiek op te dure bloembakken en vuilnisbakken.

Raadslid Bart Biebuyck (Open VLD) pikte in op de budgetwijziging. “Onze fractie vindt dat er moet bespaard worden, wil de volgende legislatuur niet in de problemen komen. Er wordt ons gevraagd een bestek goed te keuren voor de aankoop van straatmeubilair. Daarin staan onder meer vuilnisbakken ter waarde van 705 euro het stuk en grote bloembakken ter waarde van 1.380 euro het stuk. Er wordt voorzien om meerdere stuks van elk aan te kopen, zodat we opnieuw een grote uitgave van enkele tienduizenden euro’s moeten slikken. En dat terwijl de teller voor dit jaar al diep in het rood staat. Vuilbusbakken en bloembakken moeten toch niet zoveel kosten ?”

“Al de vierde keer”

Burgemeester Michiel Vandaele (CD&V) repliceerde : „We voorzien de aankoop van een pakket bloembakken, planten, vuilbakken en anti-parkeerpaaltjes. Die zijn onder meer voorzien voor de Kortrijkstraat. Het is inmiddels de vierde keer dat we een dergelijk pakket bestellen en nooit kwamen hierop bemerkingen. Het pakket werd gegund op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ik begrijp niet waarom er nu plots reactie komt.”

(PJD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier