Oppositie stelt zich vragen bij wegversmalling

Redactie KW

Met de ingrijpende wegenwerken in 2009 ging ook de aanleg van een wegversmalling tussen Izegem en Ingelmunster gepaard. Bedoeling is om het verkeer dat Ingelmunster binnenrijdt, aan te manen om snelheid te minderen. “Maar de huidige opstelling is gewoon niet verantwoord”, klinkt het bij Kurt Himpe en Kurt Windels, oppositieraadsleden uit respectievelijk Izegem en Ingelmunster.

Een wegversmalling moet er voor zorgen dat het verkeer richting Ingelmunster snelheid matigt. De gemeente opteerde, ook op aanraden van politiezone Midow, om toegangspoorten te creëren bij het binnenrijden van de gemeentekern. „De vernieuwde Izegemstraat is schitterend, maar de wegversmalling is een doorn in het oog”, vindt Kurt Windels (De Brug). „De straat werd op 13 juli 2009 officieel ingehuldigd en amper een dag later was het al prijs aan de verkeersremmer: een Ingelmunsternaar had de nieuwe verkeerssituatie te laat opgemerkt en los over de wegverandering gereden.”

Verlichting bleef uit

Op 17 februari van dit jaar stelde Windels het probleem via mail aan de kaak bij de ingelmunsterse schepen van Mobiliteit Hilde Vankeirsbilck. „Ik maakte haar er attent op dat het punt op de huidige manier niet verantwoord was en dat er wel degelijk kabels geplaatst werden voor verlichting, maar die nog steeds niet in werking was gesteld. Toen kreeg ik het antwoord dat de wegversmalling op Izegems grondgebied ligt en het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) voor signalisatieborden en verlichting bevoegd was.”

“Levensgevaarlijk voor wie het er niet kent”

Ook Izegemnaar Kurt Himpe (N-VA) beseft de ernst van de situatie aan de wegversmalling. „Ik plaatste het probleem al op de agenda van de Izegemse Commissie Verkeer. Kurt Windels contacteerde me over de kwestie en hij heeft een punt.” Op 17 februari en tijdens het weekend van 14 maart kwamen opnieuw chaffeurs op de wegversmalling terecht. „De laatste keer werden zelfs alle reflecterende palen van het punt weggemaaid. Voor wie de situatie niet kent, is het er levensgevaarlijk”, aldus Himpe…

(PHV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier