Oppositie stelt zich vragen bij masterplan KV Kortrijk

Redactie KW

Dinsdag lichtte KV Kortrijk op de verenigde raadscommissie zijn masterplan voor de komende zes jaar toe. Daarbij bleef de oppositie op haar honger zitten.

Omdat KV Kortrijk normaal meer dan 1 miljoen euro krijgt van stad Kortrijk om in het stadion te investeren, moest de club dinsdagavond in het stadhuis uitleg komen verschaffen over zijn masterplan. Voorzitter Joseph Allijns nam die taak op zich. De meerderheid was tevreden over de toelichting – Vincent Van Quickenborne: “Dit is een goede aanzet” – maar de oppositie uitte kritiek.

“Dit is geen businessplan, we krijgen alleen potentiële netto-opbrengsten te zien”, was te horen. En nog: “De verankeringsmodule is ergens weggemoffeld in artikel 22. We hadden dat toch graag beter uitgelicht gezien.” Voorzitter Joseph Allijns reageerde: “Als voetbalclub kunnen we enkel prognoses maken. Want we weten nu niet welke spelers we volgend seizoen zullen verkopen of hoeveel abonnementen we aan de man kunnen brengen. En wat de verankeringsmodule betreft: de familie De Gryse is al 60 jaar verbonden met de club. Een betere verankering kan ik me niet voorstellen.” (AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier