Oppositie roept nog maar eens een bijzondere gemeenteraad samen

Redactie KW

In Wielsbeke roept de oppositie vanavond, op twee dagen van de verkiezingen, nog eens een bijzondere gemeenteraad samen. Net als tien dagen geleden, maar toen kwam de meerderheid niet opdagen. Onderwerp van de gemeenteraad is de financiële toestand. Volgens oppositiepartij WDV is die veel slechter dan meerderheidspartijen CD&V/N-VA willen toegeven.

De laatste week voor de verkiezingen spelen meerderheidspartijen CD&V/ NVA en oppositiepartij Welvaart door Vrede het hard. Dat blijkt ook uit het verkiezingsdrukwerk. Inzet is de financiële toestand van Wielsbeke. Volgens de meerderheid is de schuld per inwoner de voorbije legislatuur met bijna een kwart gedaald. WDV – nu U. – daarentegen zegt dat die schuld verdrievoudigd is en wil het probleem vanavond aankaarten tijdens een speciaal samengeroepen gemeenteraad. De tweede al van de maand.

Waar de meerderheid vorige keer verstek gaf, is ze nu wel van plan om de gemeenteraad bij te wonen. Al blijven CD&V/NVA zich vragen stellen bij het nut ervan. De rekening is gewoon nog niet af. En de cijfers tot 2010 zijn door iedereen vrij te raadplegen. De derde Wielsbeekse partij, Wielsbeke Anders betreurt de bitse strijd maar stelt zich wel vragen bij de resultaten die de meerderheid voorlegt en is daarom ook voorstander van de extra gemeenteraad.

(T.N./A.D.)

Oppositie roept nog maar eens een bijzondere gemeenteraad samen

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond bij WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier