Oppositie Oudenburg zet Dorpshuis Ettelgem op agenda

Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting van Oudenburg van woensdag wilde de oppositie via een resolutie het schepencollege tot een verbintenis dwingen om tegen 2 december 2012 een dorpshuis in Ettelgem te realiseren. Net als alle vorige keren ving Anthony Dumarey (Open VLD) opnieuw bot. Toch een lichtpuntje : het dorpshuis komt wel in de volgende gemeenteraad aan bod.

„Alle partijen schermden in hun verkiezingspropaganda met een dorpshuis in elke deelgemeente. Over het principe kan dus geen twijfel bestaan. In 2009 was er al eens 250.000 euro voorzien voor de restauratie van de leegstaande pastorie in Ettelgem. Wij opteren ook voor deze locatie, die uiterst geschikt is voor allerlei tentoonstellingen en manifestaties. Wij brengen dit punt op de agenda omdat er weinig beweging in dit dossier zit en wij het schepencollege willen aanzetten tot bekwame spoed en tot realisatie nog binnen deze legislatuur”, aldus Anthony Dumarey (Open VLD).

„Begroting is rond”

Maar zoals gezegd, Dereeper gaf niet thuis. „Onze begroting is rond. Op de gemeenteraad van 23 december kunnen we over het dorpshuis praten als we deze begroting bespreken. Laat ons afwachten wat daarover is vermeld of voorzien.”

(EN)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Bij monde van Anthony Dumarey (links) stelde de Open VLD-DIS-oppositie opnieuw enkele vragen. Naast Dumarey zien we Erna Coene, Jacques Lingier en Lies Goemaere. (Foto EN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier