Oppositie neemt toekomstakkoord meerderheid op de korrel in Brugge

Redactie KW

Op de eerste echte gemeenteraadszitting in Brugge ging het er pittig aan toe.

De voltallige oppositie kreeg voor het eerst de kans om het toekomstakkoord van de nieuwe bestuursploeg van Sp.a en CD&V op de korrel te nemen. In dat toekomstakkoord staat onder meer dat parket, politie en de stad zullen samenwerken om zo weinig mogelijk GAS-boetes te moeten uitschrijven en dat het Schipdonkkanaal een dossier wordt voor de Vlaamse overheid.

Maar de oppositie, goed voor 20 van de 43 zetels in de Brugse gemeenteraad, geeft meteen van jetje. Veel toekomst, weinig visie, zo klinkt het. En vooral: geen beslist beleid. Eerder een verdeling van posten en bevoegdheden, om daarna te kijken wie wat kan doen.

Vage bewoordingen

“Ze vertegenwoordigen 52 % van de bevolking, maar doen helemaal niets. Ze gaan wachten op opportuniteiten en men heeft hier en daar wat gepikt uit eigen en andere programma’s. Ze denken het zo te redden, maar daar gaan wij niet mee akkoord”, zegt fractieleider Ann Minne-Soete van de N-VA.

“Hun programma staat bol van vage bewoordingen zonder engagementen wat ik zeer betreur. Ze hebben nu een meerderheid en laat ze nu de daad bij het woord voegen”, meent Mercedes Van Volcem van Open VLD. Van Volcem, in de vorige legislatuur nog schepen van ruimtelijke ordening, doet trouwens nog een opvallende uitspraak. Renaat Landuyt moet op haar steun niet rekenen, CD&V-schepen Franky Demon, die haar departement heeft overgenomen, des te meer.

Groen stelt dan weer om positief te starten, en wil het echte beleidsplan in maart evalueren. Dan wordt de eerste begrotingswijziging besproken.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier