Oppositie neemt bestuur van stad Menen over

Redactie KW

De voltallige oppositie heeft met steun van de meerderheidscoalitiepartner CD&V maandag de gemeenteraad in Menen geleid. “Om de continuïteit van het bestuur van de stad te verzekeren,” zo luidde het.

In Menen, waar een SP.A-CD&V-coalitie bestuurt, blijft de sfeer tussen de diverse partijen en zelfs onderling in het schepencollege gespannen. De oppositie, daarin gesteund door CD&V, slaagde er nu in om overeenkomstig het gemeentedecreet, de gemeenteraad bijeen te roepen.

Deze stunt was het zoveelste conflict in de al maanden durende politieke en bestuurscrisis.

Gemeenschapsgeld

Na een korte discussie met burgemeester Gilbert Bossuyt zei deze dat wie de gemeenteraad bijeenroept ook de punten moet aankaarten. Jacques Dejonghe, lid van oppositiepartij Nieuw en gemeenteraadslid met de grootste anciënniteit, droeg elk agendapunt voor in plaats van de burgemeester.

Het debat verliep vlot. De wisselmeerderheid kon moeilijk haar eigen, hoofdzakelijk administratieve punten wegstemmen. Op het einde kwam het toch nog tot een discussie tussen schepen Marc Paelinck (SP.A) en Alain Dumont (Nieuw). Die verweet het Sociaal Verhuur Kantoor “verkeerd om te springen met gemeenschapsgeld”.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier