Oppositie keurt meerjarenplan Izegem af

Redactie KW

Tijdens een marathonzitting van de gemeenteraad werd de meerjarenplanning voor 2014-2019 door de oppositie afgekeurd. In een sereen debat werden alle pro’s en contra’s tegen elkaar afgewogen.

De zitting startte met een uiteenzetting over de huidige schuldenlast van 44,6 miljoen euro en hoe die de komende jaren zal aangepakt worden. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) deed de speerpunten voor 2014 tot 2019 uit de doeken, maar daar was geen plaats voor de toekomst van de stationsomgeving, iets wat CD&V, bij monde van Peter Defreyne, ten zeerste betreurt. “Zo blijven we het lelijke eendje in de regio”, klinkt het. “En zolang er geen beslissing wordt genomen rond de centrale brug, zal dit niet veranderen.”

Volgens CD&V staan er ook enkele noodzakelijke openbare werken, zoals de aanpak van Emelgem-centrum, niet op de agenda. “En kinderopvang, dat een van de speerpunten van het beleid moest worden, is herleid tot een flankerend beleid. Dit gebrek aan creativiteit, dat zogezegd gelinkt wordt aan de financiële put die in januari 2013 werd aangetroffen, is ergerlijk. Er is wel degelijk een reële schuldgraad, maar die hangt samen met het hoge investeringsritme. Tegelijk is er een financiële reserve van ongeveer 20 miljoen euro. Het is duidelijk: de Izegemnaar betaalt meer voor minder.”

Ook het feit dat bij het masterplan rond de sportinfrastructuur watermaatschappij TMVW betrokken zou worden, stuit bij de oppositiepartijen op kritiek.

Arne Allosserie (N-VA) pareerde de kritiek en stelde dat de meerderheid wel degelijk vooruit kijkt en hete hangijzers als parkeren en een aantrekkelijk winkelcentrum gericht aanpakt. “Met dit meerjarenplan houden we wel degelijk woord.”

Het meerjarenplan werd uiteindelijk meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier