Oppositie interpelleert burgemeester over asielcentrum

Redactie KW

De oppositiepartijen hebben op de gemeenteraad burgemeester Wyffels ondervraagd over de komst van asielzoekers in de voormalige kazerne langs de Stadensesteenweg in Poelkapelle. De eerste komen eind deze week aan. Het is de bedoeling dat er mettertijd 200 asielzoekers ondergebracht worden.

De oppositie wrijft de burgemeester aan dat de communicatie hierover veel te laat op gang is gekomen. Maar burgemeester Wyffels repliceert dat hij pas op 16 december ‘s avonds in het CD&V-secretariaat in Ieper door premier Yves Leterme op de hoogte werd gebracht. En niet eerder, zoals de oppositie beweert.

De burgemeester begrijpt dat sommige omwonenden bezorgd zijn. Maar hij voegt er ook aan toe dat het jammer is dat de kazerne al zeven jaar leeg staat, los van de concrete invulling die het complex nu gekregen heeft.

Vrijdagavond betoogden zo’n 150 aanhangers van het VB nog tegen de komst van de asielzoekers naar Poelkapelle. Nu woensdag is er een solidariteitswake van mensen die de komst van het asielcentrum wel goed genegen zijn. Eind deze week komen de eerste asielzoekers er toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier