Oppositie Heuvelland geeft burgemeester dikke buis

Redactie KW

Oppositiepartij Gemeentebelangen gaf op het einde van de gemeenteraad van maandag letterlijk een buis aan burgemeester Bernard Heens voor het falende financiële beleid.

Professor overheidsfinanciën Herman Matthijs had de financiële toestand in Heuvelland 3,5/10 gegeven. Gemeentebelangen greep bij monde van Jean-Pierre Geelhand de Merxem en Hilde Stragier die score aan om hun ongenoegen met het finaciële beleid van de gemeente te herhalen. “Hetgeen wij al jaren zeggen wordt nu bevestigd. Alle argumenten van de burgemeester werden van tafel geveegd”, zegt Hilde Stragier. “Door prestigeprojecten als het nieuwe bezoekerscentrum duwt het gemeentebestuur ons steeds dieper in de schulden. Als wij moeten kiezen tussen de dorpskernhernieuwingen van Wijtschate en Nieuwkerke met gezonde financiën aan te pakken, of te investeren in allerlei prestigeprojecten, dan weten we wel wat kiezen”

“Toestand niet dramatisch”

Volgens burgemeester Bernard Heens (CD&V) sprong de gemeente op opportuniteiten. “Subsidies die door de Vlaamse overheid worden gegeven voor een rioleringsstelsel en naar aanleiding van de herding van de Eerste Wereldoorlog zullen er in de toiekomst niet meer zijn. Bovendien is de toestand niet dramatisch. De schuld bedraagt 150 euro per inwoner per jaar.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier