Oppositie heeft vraagtekens bij weigeren kleine windmolens

Redactie KW

Raadslid Marc Deprez (Idee2006) vroeg tijdens de gemeenteraad welke criteria het college van burgemeester en schepenen hanteert bij het adviseren van vragen voor het installeren van kleine en middelgrote windturbines voor KMO’s en landbouwbedrijven.

“Wij hebben lucht gekregen dat enkele aanvragen ongunstig werden geadviseerd door het huidig schepencollege”, aldus Marc Deprez. “Meer zelfs, er is een charter tussen de Westhoekburgemeesters waaruit blijkt dat men kleine en middelgrote windturbines niet zal tolereren op hun grondgebied. Het schepencollege geeft wel gunstig advies voor het installeren van vier grote windmolens langs de spoorweg waar de ringweg eigenlijk moest passeren, in het zwaar beproefde Kaaskerke. Samengevat : Dit beleid blaast warm en koud tegelijk.”

“Hierover is al veel gediscussieerd binnen het Westhoekoverleg”, aldus burgemeester Lies Laridon (CD& V). “Uiteindelijk is beslist om voorlopg geen gunstige adviezen te geven rond kleine en middelgrote windmolens, omdat het rendement zeer beperkt is. Bovendien zorgt de rotor van dergelijke windmolens voor meer hinder.” (TVDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 11 september 20009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier