Oppositie Diksmuide lust voorstel rond masterplannen niet

Redactie KW

De Diksmuidse oppositiepartijen lusten het voorstel niet om voor investeringsprojecten masterplannen op te richten. Dat was maandagavond 1 april te horen in de gemeenteraad van Diksmuide. Vooral dat er maar 3 oppositieraadsleden tegenover 11 van de meerderheid in de werkgroepen kunnen zetelen, zet kwaad bloed.

In voorbereiding voor investeringsprojecten wil de meerderheid masterplannen opmaken voor de sportsite, de cultuursite, de zorgsite Yserheem en de Grote Markt en omgeving. De oppositie lust het voorstel niet. “In de werkgroepen zetelen 11 leden van de meerderheid ten opzichte van maar 3 van de oppositie, terwijl er in de gemeenteraad 13 in de meerderheid zitten en 12 in de oppositie,” aldus Koen Coupillie (N-VA). “Welke garantie hebben wij dat er ook echt naar ons wordt geluisterd ? De meeste beslissingen zijn blijkbaar al genomen.” Jan Van Acker (Idee2006) wees er op dat er veel van de oppositievoorstellen in het verleden dode letter zijn gebleven. En waarom geen instanties activeren zoals de Gecoro en het autonoom gemeentebedrijf stadsontwikkeling ?”

“Als we alles voorbereiden, zeggen jullie dat het al allemaal is beslist”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). “Maar nu ligt alles nog open. Wat er al is voorgesteld, zijn gewoon ideeën tussen de andere.” Schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open) zei nog dat elk idee het verdient om onderzocht te worden en dat er voor elk van de plannen zal worden gestart van een blanco blad. Tevergeefs. Na een korte schorsing van de zitting zeiden Jürgen Van Collie (N-VA) en Jan Van Acker (Idee2006) dat er de meerderheid maar eerst hun vertrouwen moet proberen terug te winnen tijdens de komende gemeenteraden.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier