Oppositie Alveringem vindt kostprijs rallytestritten onverantwoord

Redactie KW

Oppositiepartij Pro vond op de jongste gemeenteraad in Alveringem de kostprijs van de rallytestritten in Alveringem onverantwoord.

Marc Wackenier (Pro) had kritiek op burgemeester Liefooghe die had gezegd dat de afstelritten van de rally van Ieper die op 15, 16 en 17 juni in de Burgmolenstraat, Burgdreef en Collaertshillestraat werden gereden, Alveringem niks kosten. “Wij zijn niet tegen autocross. Maar op deze dagen zijn alle wijkwerkers van de hele zone ingezet geweest. Drie dagen voor iets wat de gemeente weinig of niets oplevert. Dit kost de gemeente rechtstreeks niets, neen. Maar aan de zone Spoorkin kostte het exact 2.242 euro”, aldus Marc Wackenier.

“Het college – en dat zijn vier mensen en niet ik alleen – verleent al drie jaar toelating om dit stukje openbaar domein voor testritten te gebruiken”, reageerde burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen). “Ikzelf hanteer een open houding tegenover onze Belgische piloten en verkies de testritten te legaliseren mits de nodige veiligheidsmaatregelen. De verrekening komt van de uren en middelen die beschikbaar zijn bij Spoorkin.”

(AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 6 juli 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier