Opnieuw zwaar ongeval op Frans-Vlaanderenweg in Poperinge

Redactie KW

Nog geen maand na het frontale ongeval ter hoogte van Abelestation, gebeurde er op de Frans-Vlaanderenweg (N 38) in Poperinge opnieuw een zwaar ongeval met een vrachtwagen. Dit keer net voorbij het kruispunt met de Boescheepseweg.

Het ongeval deed zich voor op dinsdagavond om 18.40 uur. Een vrachtwagen met aanhangwagen van de firma Vandendriessche BVBA uit Heestert, die uit de richting van Steenvoorde (A 25) kwam, was een combinatie van een trekker met aanhangwagen aan het voorbijsteken, maar kwam hierbij frontaal in aanrijding met een personenwagen, die uit de richting Poperinge kwam. In die Volkswagen Golf zat een jonge Franse chauffeur uit het departement Pas-de-Calais. Hij zat gekneld in zijn voertuig, en moest door de Poperingse brandweer bevrijd worden. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Hij is intussen buiten levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Volgens een buurtbewoner, die de enorme klap hoorde, was de eerste wagen van de Poperingse brandweer al na acht minuten ter plaatse. (AHP-foto TMD)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 21 januari 2011. En vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier