Opnieuw zwaar ongeval langs Vaartdijk Zuid

Redactie KW

Er is opnieuw een zwaar ongeval gebeurd langs de Vaartdijk-Zuid, op het grondgebied van Leffinge. Dat gebeurde vrijdagavond al. Een bestuurster van een personenwagen, die richting Leffinge reed, verklaarde dat ze moest uitwijken voor een dier dat uit de berm van de Plassendalevaart kwam. Daardoor verloor ze de controle over het stuur.

Door het bruuske manoeuver knalde de wagen tegen een boom, en tolde nog enkele meter verder, waarbij verscheidene brokstukken in het kanaal belandden.

Lichtgewond

De vrouw zat enige tijd gekneld, maar kon zich uiteindelijk zelf uit de totaal vernielde wagen bevrijden. Ze werd als bij wonder slechts lichtgewond naar een ziekenhuis in Oostende overgebracht.
De brandweer van Middelkerke had de handen vol met het ruimen van olie en stukken van de wagen die meters ver over de weg verspreid lagen.

Tweede keer

Het ongeval gebeurde op slechts enkele honderden meter van de plaats waar twee weken geleden een dode viel toen de bestuurder eveneens tegen een boom te pletter reed. Door het ongeval was de baan tussen de Leffinge- en de Slijpebrug enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

(JT voor kw.be)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier