Opnieuw zoektocht naar vermiste kasteelbewoner uit Wingene

Redactie KW

(UPDATE 3) Speurders hebben vandaag opnieuw gezocht naar de vermiste Stijn Saelens. Ze zochten in de omgeving van Maria-Aalter, waar de vriend van de schoonvader van de vermiste kasteelheer een chalet heeft. Ze hebben op sommige plaatsen ook de grond in het bos omgewoeld, maar zonder resultaat. De speurders gaan nu eerst overleggen over hoe het nu verder moet.

De zoektocht naar Saelens lag een tijdje stil, door het vriesweer. Sneeuw en ijs maakten het zoeken namelijk een stuk moeilijker. Dinsdag is er in Wingene een voorbereidende verkenning gedaan om volgende zoektochten voor te bereiden. Een team van de Cel Vermiste Personen heeft het zoeken nu dus hervat in Maria-Aalter, net over de provinciegrens in Oost-Vlaanderen.

Bos omgewoeld

Een man van 62 uit Aalter, die vorige week ook al is opgepakt, heeft daar een chalet in het bos. De chalet van de man is eerder al eens doorzocht, maar toen zonder resultaat. Vandaag is ook de civiele bescherming ingezet bij de zoektocht, maar voorlopig zonder resultaat. In het bos is ondermeer grond omgewoeld, wat erop wijst dat speurders denken dat de kasteelheer er begraven ligt.

Het bos is nu volledig uitgekamd, het team van de Cel Vermiste Personen gaat nu eerst overleggen over hoe het verder moet, en of er nog elders wordt voortgezocht.

In politievizier na controle

De man uit Aalter kwam bij de speurders in beeld toen bij een politiecontrole in een auto een papiertje met zijn naam is gevonden, en een plattegrond van kasteel Carpentier in Wingene, waar het gezin Saelens woont. Hij is een vriend van de schoonvader van Saelens, en is net als zijn vriend en diens zoon aangehouden.

Stijn Saelens is nu al twee weken vermist. Zijn vrouw vond bij haar thuiskomst een plas bloed en een kogelhuls in de inkomhal van hun kasteel in Wingene. In de zaak zijn ondermeer haar broer en vader uit Ruiselede opgepakt.

Opnieuw zoektocht naar vermiste kasteelbewoner uit Wingene

Bekijk hier de reportage

Vanavond meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier