Opnieuw vier gocarts gestolen op zeedijk Oostende

Redactie KW

Dieven hebben opnieuw vier gocarts proberen te stelen op de zeedijk. Bij één van de diefstallen nam de dader het rijtuig zelfs mee op de trein, maar een alerte conducteur verwittigde de politie in Luik.

Nadat vorige week een Franstalige vader een politiegocart niet meer terugbracht bij Nico Fun on Wheels op de Albert I-promenade in Oostende zijn er opnieuw vier (pogingen tot) diefstallen gepleegd. Gino Carts & Bikes in de Kemmelbergstraat werd al tweemaal het slachtoffer. “Bij de eerste diefstal ging het om een geval van joyriding. Terwijl de ene persoon betaalt en zijn paspoort terugkrijgt, rijden de anderen er opnieuw mee vandoor. Na vier uur zoeken hebben we de gocart uiteindelijk teruggevonden in een ondergrondse parking in de Yzerstraat”, zegt uitbater Tom Vanderhoeght.

Bij de tweede diefstal werd een kleine gocart gestolen van een huurder. “Het kindje was samen met de ouders iets gaan halen om te drinken. Enkele seconden later was de gocart al verdwenen”, zucht Tom Vanderhoeght. De Oostendenaar meldde de diefstal meteen op twitter en facebook en kreeg tips dat het rijtoestel gesignaleerd werd in Mariakerke. Het was uiteindelijk een toevallige passant die kon verhinderen dat de daders vluchtten met hun buit. “Het ging om twee wagens met Franse nummerplaat. Toen de man hen aansprak zijn ze met gierende banden en lege handen weggereden. Naast de gocart waren ze ook nog een bolderkar en een fiets van de stad Oostende aan het inladen.”

Bij Verhuringen Linda op de Albert I-promenade werden eveneens twee gocarts gestolen. Bij één van de diefstallen nam de dader het rijtuig zelfs mee op de trein, maar een alerte conducteur rook onraad en verwittigde de politie. “Mijn gocart staat intussen op het politiecommissariaat in Luik. Het tweede rijtuig werd gestolen op de zeedijk en is spoorloos”, zucht Linda.

Gps-systeem plaatsen

De gocartverhuurders zitten intussen met de handen in het haar. Vooral de kleine gocarts, met een waarde van zo’n 1.300 euro, blijken grof wild bij de dieven. “We moeten constant alles gocarts in het oog houden. De passanten springen zomaar in een gocart. Als je hun pas vraagt, lopen ze weer weg. Het is stilaan een pest aan het worden”, zegt Nicolas Boel van Nico Fun on Wheels. De verhuurders denken eraan om een gps-systeem te plaatsen in de gocarts.

(DJ-foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier