Opnieuw verschillende inbraken in West-Vlaanderen

Redactie KW

Op verschillende plaatsen in onze provincie is de voorbije dagen opnieuw ingebroken. Dieven in de Westhoek hadden het vooral gemunt op bedrijven. In Menen was er dan weer een (mislukte) poging tot inbraak in een frituur.

Zowel in Zonnebeke als Poperinge werd ingebroken in bedrijven. De dieven hadden het vooral gemunt op laptops en ander computermateriaal. De kantine van de plaatselijke voetbalploeg in Geluwe kreeg ook bezoek van indringers. Daar is niet duidelijk wat de inbrekers buitmaakten. De inbraken in Zonnebeke en Poperinge staan los van de inbrakengolf rond de A19.

In Menen werd de voorbije nacht werfmateriaal (boren, slijpschijven) gestolen. Er was ook een poging tot inbraak in een frituur in Menen. Het slot werd geforceerd, maar er werd niks gestolen.

Ook in Ledegem tenslotte werd vannacht ingebroken. Dieven drongen een huis binnen via de garage maar verder raakten ze niet. De garage was beveiligd.

Ook in de politiezone Het Houtsche zijn de jongste tijd opvallend meer inbraken. Dieven opereren vooral in de late namiddag en vroege avond. Ze hebben het vaak gemunt op woningen waarvan de bewoners niet thuis zijn en gaan dan aan de haal met geld, juwelen en andere dingen die ze makkelijk kunnen meegraaien.

Alle getroffen politiezones benadrukken dat ze extra patrouilleren in zones waar vaak inbraken gepleegd worden.

(ld)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier