opnieuw verkeershinder bij werken achterkant station

Redactie KW

Maandag 22 maart starten nieuwe werken aan de achterkant van het station van Brugge. Er wordt opnieuw zware verkeershinder verwacht, zeker tijdens de spitsuren.

Maandag 22 maart starten nieuwe werken aan de achterkant van het station van Brugge. Dan wordt gestart met de aanleg van een talud en fietspad tussen de rijbanen, en de achterkant van het stationsgebouw. De werken zouden vier weken duren, en zullen voor nog meer verkeershinder zorgen, bovenop de bestaande.

Fietsers en voetgangers moeten namelijk de busstrook gebruiken om veilig te circuleren. Het andere verkeer mag daar dus hinder van verwachten. Van de Spoorwegstraat naar de Bouveriestraat, het stuk waartussen de werken plaatsvinden, zal uiteindelijk maar één rijstrook meer beschikbaar zijn. Het verkeer kan enkel richting centrum via de Unescorotonde, en linksaf, richting Sint-Michiels. De Stationslaan zal tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Tijdens de spitsuren wordt er dan ook zware verkeershinder verwacht. Chauffeurs wordt aangeraden om het centrum binnen te rijden via de N31-Expressweg en de op- en afrit aan de Bevrijdingslaan. Maar heel wat chauffeurs volgen die raad nu al niet, tot groot ongenoegen van heel wat buurtbewoners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier