Opnieuw reeks inbraken in buurt A19

Redactie KW

UPDATE – De inbrakengolf in de zuidelijke Westhoek blijft duren. De voorbije dagen werd weer op verschillende plaatsen ingebroken. Dat was onder meer het geval in Poperinge, Beselare en Houthulst. De politie roept op tot waakzaamheid.

In Poperinge waren er inbraken in de Vlamertingseweg en de Kwakkelstraat. De inbrekers gingen in beide gevallen aan de haal met geld en juwelen en op één plaats ook met een fototoestel. Ook in de Beselarestraat in Beselare werden uit een woning geld en juwelen gestolen. Wat verderop in dezelfde straat was er een inbraakpoging, maar daar raakten de inbrekers niet binnen. En ook de politie van de zone Polder laat weten dat er het voorbije weekend een aantal inbraken waren in Houthulst. De inbrakengolf duurt nu al enkele weken.

De politie vermoedt dat er een bende aan het werk is, die vooral in de buurt van de A19 opereert. Ze gebruiken de snelweg om snel te vluchten of om elders toe te slaan. In enkele gevallen werd een blauwe Opel Corsa met Franse nummerplaat gesignaleerd. Dit voertuig is evenwel nog niet gevonden. De politie patrouilleert gericht, maar tot nu toe is er nog altijd geen spoor van de dader(s).

Preventieve tips

De politie waarschuwt de bevolking nogmaals voor dit fenomeen en geeft preventieve tips om deze inbraken te verhinderen. Er wordt gevraagd om alert te zijn voor verdachte figuren of voertuigen en ook de sociale controle op de woningen in de omgeving te verhogen. “Zorg voor zichtbare tekenen van aanwezigheid en geef aan je huis steeds een bewoonde indruk. Laat geen briefjes achter op je deur waarin je je afwezigheid meldt. Zorg dat er ‘s avonds licht brandt. Een eenvoudige tijdschakelaar of het gebruik van een spaarlamp kan de dief de indruk geven dat er iemand thuis is.”

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier