Opnieuw politiewagen aangereden door mensensmokkelaars

Redactie KW

Vannacht omstreeks 3 uur was er op de E40 in Jabbeke in de richting van Frankrijk een achtervolging tussen de politie en mensensmokkelaars.

De politie kreeg een melding binnen van een verdacht voertuig op de E40 in de buurt van Jabbeke en nam poolshoogte. Toen de bestuurder van de auto bespeurde dat een politievoertuig hem naderde, probeerde hij te vluchten. Dat leidde tot een wilde achtervolging met drie politiewagens.

Op een bepaald moment sloten twee politievoertuigen de verdachte auto links en rechts in, waarop de bestuurder uitweek en de politiewagens probeerde te rammen. Hij raakte ze even aan, maar de politiemannen verloren de controle over hun stuur niet.

Uiteindelijk versnelde de verdachte en die verloor wel de controle. Zijn stuur blokkeerde, het voertuig belandde in de berm en uiteindelijk in de gracht ter hoogte van Jabbeke. Een van de runners raakte daarbij gewond aan het bekken, een tweede vluchtte uit het gestrande voertuig, maar kon nadien nog ingerekend worden na een achtervolging te voet. Een derde runner zat gewond in het gekantelde voertuig.

In de auto trof de politie vier illegalen aan. Het ging om een familie met twee kinderen. een van hen raakte licht gewond. De runners wilden hen via ons land naar Groot-Brittannië smokkelen. De verdachten konden nog niet verhoord worden.

Vorige week vrijdag was er een gelijkaardig voorval. De politie klaagde toen dat mensensmokkelaars steeds agressiever worden. Dat is met dit incident eens te meer bevestigd.

(JV/BS/SVK)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier