Opnieuw kerkdiefstal, deze keer geen suikerklontjes

Redactie KW

Maandag stelde wijkagent Frank Ghillebert vast dat er andermaal geld was verdwenen uit het offerblok van de kerk van Mesen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

„Een kerk is een plaats die om respect vraagt”, zegt burgemeester Sandy Evrard. „En daar horen banditisme en vandalisme zeker níét bij.”

Vorige week kon u al lezen dat de kerken van Mesen, Wulvergem, Nieuwkerke, Dranouter en De Klijte de voorbije weken het ongewenste bezoek kregen van de zogenaamde ‘suikerdief’: een onbekende die het offerblok kraakt, met de inhoud aan de haal gaat en telkens een suikerklontje achterlaat. De dief stal ook al een aantal kandelaars.

Dinsdag was (opnieuw) de kerk van Mesen aan de beurt. „Dit keer vonden we wel geen suikerklontje”, zegt Eddy Menu van de Mesense kerkraad. „Er staan bij ons twee geldkoffers, één in hout en één in metaal. Het is duidelijk te zien dat de geldkoffer in metaal met een voorwerp werd opengebroken. In totaal bleek zowat 25 euro gestolen.” De kerk van Mesen is elke dag vrij toegankelijk tussen 8 en 17 uur. Eddy Menu weet niet hoe hij de dieven uit zijn kerk moet houden. „Een camera installeren zou ons een bom geld kosten. We hopen in elk geval dat de politie de dief snel kan klissen.” (MDN)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier