Opnieuw kabelperikelen in Steenkerke

Redactie KW

In Steenkerke kunnen inwoners van de Sint-Laurentiusstraat en de Haenestraat sinds donderdagmiddag niet meer telefoneren of internetten via Belgacom. In het dorp zijn werken aan de gang en een aannemer heeft de Belgacom-kabel doorgetrokken.

Inwoners van de Sint-Laurentiusstraat en de Haenestraat in Steenkerke kunnen sinds donderdagmiddag niet telefoneren of internetten via Belgacom.

Enkele bewoners hebben geen gsm en kunnen bijgevolg geen hulpdiensten verwittigen of geen gebruik maken van hun internetverbinding om bijvoorbeeld bankverrichtingen uit te voeren in het weekend. Bewoners die internet beroepshalve nodig hebben, moeten nu met hun laptop naar mensen in de straat die bij een andere internetprovider zijn aangesloten. De aannemer heeft de put waar de breuk zich heeft voorgedaan, weer dicht gegooid. In augustus dit jaar kende het dorp al kabelperikelen. Toen werden graafwerken stilgelegd om een internationale glasvezelkabel niet te beschadigen.

Zaterdagnamiddag 1 december is Belgacom begonnen met graven naar de kapotte kabel. De problemen kunnen evenwel aanhouden tot en met maandag.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier