Opnieuw inval in theehuizen in Kortrijk

Redactie KW

UPDATE VIDEO – In Kortrijk is de politie opnieuw binnengevallen in een aantal handelszaken en theehuizen. Zaterdagnacht werd ook al een razzia gehouden. Twee handelszaken zijn gesloten, acht mensen zijn bestuurlijk aangehouden, en twee personen zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Maandagavond werden twaalf handelszaken in de Tolstraat, de Zwevegemsestraat, de Spoorweglaan en de Doornikselaan in Kortrijk gecontroleerd. Naast 37 agenten van de politiezone Vlas namen ook 17 federale ambtenaren deel aan de controleactie. Er werden in totaal 41 processen-verbaal opgesteld voor onder meer inbreuken op de BTW, vestigingsattesten, de arbeidswetgeving, algemene hygiëne, stedenbouw, drankvergunningen, drugs en mensenhandel. 8 mensen zijn bestuurlijk aangehouden. Er werd ook één geseinde persoon gevat.

Overlast en drugs

Burgemeester Lieven Lybeer van Kortrijk wijst op het belang van de acties. “Er kwamen de laatste tijd verschillende klachten binnen over overlast en de handel in en het gebruik van drugs. Onze observaties hebben die klachten bevestigd.”

(BS)

Meer vanavond in het journaal van WTV en vrijdag in de Krant van West-Vlaanderen. Of klikhier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier