Opnieuw heel wat klachten over lawaaihinder Kachtemse windturbines

Redactie KW

(UPDATE) Nadat er tijdens het paasweekend alweer problemen waren met de twee windturbines in de Lodewijk de Raetlaan in Kachtem stromen de klachten over lawaaihinder tijdens het vorige weekend ook weer binnen.

Kurt Himpe (N-VA) volgt het dossier op de voet. “Ik ontving zowel klachten uit de Sint-Jansstraat als uit de Mandelmeersenstraat Heel wat buurtbewoners zijn het intussen grondig beu.”

“Blijkbaar zat het stadsbestuur eind mei samen met de exploitant en werd naar aanleiding van de klachten tijdens het paasweekend aanpassingen aan het sturingsprogramma van de windturbines uitgevoerd. Nu blijkt dat dit onvoldoende was en dus opnieuw wijzigingen noodzakelijk zijn.” Schepen van Milieu Nadia Staes (SP.A) gaf de Izegemse milieudienst al de opdracht om contact op te nemen met de exploitant over de nieuwe klachten.

Raadslid Kurt Himpe vraagt tijdens de volgende zitting eind juni de goedkeuring aan de gemeenteraad voor deze bevraging en zal tijdens de zitting ook vragen stellen over de resultaten van de evaluatievergadering die eind juni zal plaatsvinden tussen het stadsbestuur en de exploitant van de twee windturbines.

(RED)

>> Beluister hier het geluid van zo’n windturbine, bezorgd via Kurt Himpe : http://www.kurthimpe.be/images/geluidshinder_windturbines_Kachtem.wmv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier