Opnieuw discussie over slagbomen in Koksijde

Redactie KW

De eerste Koksijdse gemeenteraad die live op het internet werd gestreamd, (goed voor zo’n 100 online geïnteresseerden) ging voor een deel weer over de problematiek van de slagbomen.

Guido Decorte (CD&V) interpelleerde de burgemeester over de slagboom die werd aangebracht op het einde van de Strandlaan, een ingreep die zorgt dat een twintigtal handelaars mistevreden is. „Ik pleit ervoor dat een overlegvergadering wordt gehouden om tot een verzoening te komen en een compromisvoorstel wordt uitgewerkt die alle partijen -handelaars, Unizo en handelaarsbond en bewoners- kan bevredigen.”

Burgemeester Vanden Bussche : “Alles is al besproken”

Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) reageerde vinnig : „Alles werd al besproken in de verkeerscommissie. Het regende klachten. Er werd met de handelarenvereniging een vergadering belegd en we zijn tot een vergelijk gekomen, met de invoering van een slagboom gedurende de maanden juli en augustus. Wanneer het om de veiligheid gaat, ben ik onbuigzaam en worden geen toegiften gedaan. Voor mij primeert alleen de veiligheid. Het stukje Zeedijk dat via de Strandlaan nog kon bereikt worden, was onveilig en werd gebruikt als ongepaste parkeerplaats. Met het invoeren van de slagbomen werd de veiligheid gevrijwaard. Ik heb al tientallen brieven gekregen van de handelaars, ik heb er geen problemen mee, maar tijdens de maanden juli en augustus wordt de Zeedijk zoals overal voor de veiligheid afgesloten. Die maatregel weer afschaffen bestaat niet. Wel zullen we met de handelaars afspraken maken, maar kinderen en zwakke weggebruikers hebben voorrang.”

(CJK)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 22 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier