Opnieuw bezwaar tegen verhuizing Clerckies naar Dam in Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

De klachten tegen de verhuizing van hamburgerrestaurant Clerckies naar Dam blijven aanhouden. Nadat die eerder ontvankelijk werden verklaard, tekenden de klagers nu beroep aan. Spontaan kwam een internetpetitie op gang voor de verhuizing.

Hamburgerrestaurant Clerckies zit momenteel aan de Dolfijnkaai, maar de ruimte wordt te krap. Daarom kocht Frédérique De Clercq een woning aan de Dam om tot nieuw restaurant om te bouwen.

‘We kregen eerder al zestien bezwaarschriften maar uiteindelijk werd de bouwvergunning toch afgeleverd, mits enkele voorwaarden’, vertelt Dominique De Clercq, vader van zaakvoerder Frédérique. ‘Toch konden tegenstanders opnieuw bezwaarschriften indienen en dat is effectief ook gebeurd. Dit keer zijn het er vijf, met redenen als geurhinder en schending van het historisch uitzicht. We krijgen opnieuw het mes in onze rug, zelfs van mensen die hier niet eens meer wonen. We zijn in dialoog gegaan met de buurt, maar blijkbaar was dat de verkeerde aanpak. Wij zullen alles uit de kast halen om het dossier zo snel mogelijk af te handelen, zodat de werken in het nieuwe pand kunnen starten en wij binnenkort van daaruit kunnen werken.’

Ondertussen is op internet een petitie gestart ‘Clerckies op de dam’ via twitition.com.

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier