Opnieuw aanvraag voor windturbines in Steenkerke

Redactie KW

Voor de achtste keer al is er een aanvraag ingediend voor het plaatsen van acht windmolens in Veurne. Electrabel dient identiek hetzelfde dossier als bij de aanvraag van augustus 2010.

„Men heeft nogmaals een milieuvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van acht windturbines, ter hoogte van de zuidelijke kant van de E40, tussen de N8 en de spoorweg Veurne-Diksmuide, in Steenkerke”, legt burgemeester Jan Verfaillie uit. „Met dat verschil dat het nu via een bijzondere procedure gaat : men werkt nu in de andere richting waarbij Stedebouw het dossier ontvangt en doorgeeft aan Veurne dat instaat voor het openbaar onderzoek en de bezwaren ontvangt.”

„Dit is al de achtste aanvraag”, zucht Jan Verfaillie. „Het zal opnieuw njet zijn, want wij wensen eerst een globale visie van de bevoegde minister Muyters en daarbij zullen de militairen toch niet akkoord gaan.”

„Electrabel claimt uiteraard dat het volgens de normen van Europa zogezegd onder druk staat om 13 % van de energieopwekking via groene stroom te moeten leveren”, reageert Siegfried Geryl van VIA. „Men vergeet er bij te vertellen dat van zodra de aanleg van een farshore windenergiepark op de Thorntonbank is gerealiseerd, deze norm is bereikt.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier