Opnames voor ‘De Rodenburgs’ gestart, dit najaar op VTM

In Kortrijk lopen momenteel de opnames voor de nieuwe VTM-serie De Rodenburgs
Redactie KW

In Kortrijk lopen momenteel opnames van de nieuwe TV-serie de Rodenburgs. De serie wordt gemaakt door de makers van Aspe. Dit keer vormt niet Brugge, maar wel Kortrijk het decor voor het verhaal over het wel en weer van een steenrijke ondernemersfamilie.

De meeste binnenscènes worden opgenomen in een studio, maar voor buitenbeelden trekken de cast en de crew ondermeer naar het begijnhof, de oevers van de Leie en het ziekenhuis. Dat het productiehuis met de Rodenburgs naar Kortrijk komt, is niet toevallig.

“Wij draaien Aspe en zitten daarvoor in Brugge, en vanuit Brugge hebben we al meermaals de uitstap naar Kortrijk gemaakt,” zegt producent Eric Wirix. “We waren wel bekend met de streek en een paar persoonlijke contacten doen dan de rest. Uiteindelijk kom je dan eens naar hier en dan zie je een heel dynamische stad. Een nieuwe stad ook, een stad die de mensen niet kennen in de rest van Vlaanderen. We vonden dat dat perfect paste bij het beeld van die ondernemende familie, die ook in vastgoedprojecten zit.”

De makers krijgen hiervoor ondermeer geld van de stad, de provincie en Westtoer. Die hopen op hun beurt dat de stad mooi in de kijker komt en extra toeristen lokt.

De Rodenburgs zullen in het najaar te zien zijn op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier