Opmerkelijk designhotel geopend

In Marke is het D-hotel geopend, een opmerkelijk designhotel.
Redactie KW

In Marke is een opmerkelijk designhotel geopend. D-hotel is een combinatie tussen historisch erfgoed en nieuw futuristisch design. Rond een beschermde windmolen zijn vier nieuwe betonblokken met grote glaspartijen gebouwd. Elf artiesten mochten in het hotel hun eigen droomkamer ontwerpen.

Twee jaar geleden kocht een Kortrijkse ondernemer deze site met een beschermde windmolen en een beschermde hoeve. Hij gaf een Brugs architectenbureau de opdracht om een tijdloos hotel te bouwen dat erfgoed combineert met design.

Een tunnel onder de hoeve verbindt de nieuwe blokken. Het hotel ademt in elke ruimte design en heeft een aantal vernieuwende elementen. Een kamerdeur openen doe je met een i-pod van het hotel. En wat dacht je van een geautomatiseerde verticale tuin? De beplanting hangt als een schilderij tegen de wand. Ook de verlichting is één brok design. Deze lampen vouwen zich drie keer per uur open en brengen een lichtspektakel. Het hotel wil zich op meerdere vlakken profileren.

D-hotel telt 45 kamers. Elf artiesten mochten elk een eigen suite inrichten. Wie nieuwsgierig is, kan een suite boeken. Voor een standaardkamer betaal je 140 euro, een suite van de artiest naar keuze heb je vanaf 200 euro per nacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier