Oplossing in de maak voor waterlek in Oostendse kelder

Redactie KW

Er lijkt een oplossing in de maak voor het waterprobleem van Dirk Tytgat uit Oostende. Sinds februari heeft de man al een kleine 4 miljoen liter water uit zijn kelder gepompt en nu staat het vast dat het om grondwater gaat. Eerstdaags gaan twee aannemersbedrijven aan de slag om het grondwater te bemalen en het gat, dat in zijn kelder gemaakt werd om er dompelpompen te plaatsen, te dichten.

In februari liet Tytgat een aannemer werken uitvoeren in zijn kelder omdat die geregeld onder water liep. Die doorboorde de vloer en liet een bak plaatsen voor twee dompelpompen. Maar vanaf toen liep het helemaal mis. “Dat was een foute beslissing,” zegt expert Vincent Hoffmann.

Wijk ligt op krekengebied

“De hele wijk ligt in een voormalig kreken- en schorregebied en dus is het niet verwonderlijk dat er veel grondwater aanwezig is. Ook het feit dat er in de omgeving wegen- en woningwerken zijn uitgevoerd kan het peil van het grondwater tijdelijk verstoren.”

Hoe dan ook, het probleem moet snel worden aangepakt, want het huis vertoont sinds gisteren al duidelijk barsten.

(jv/ad)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en stipt om 22u00. Je leest ook meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van vrijdag 11 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier