Oplossing in de maak voor problemen wateroverlast Ellestraat in Zwevegem

Redactie KW

Op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Sabine Poleyn werkte Aquafin een technische oplossing uit om de wateroverlast in de Ellestraat tegen te gaan.

De Ellestraat in Zwevegem, kampt geregeld met wateroverlast ter hoogte van de Aquafin-collector aan de Slijpebeek. Op suggestie van Vlaams parlementslid Sabine Poleyn (CD&V) vroeg minister Schauvliege Aquafin te onderzoeken of het riolenstelsel van de Ellestraat bijkomend beschermd kan worden met een noodverbinding naar de Slijpebeek.

Vorige week heeft Aquafin in overleg met de gemeentelijke diensten een technische oplossing uitgewerkt. “Er zou vooreerst een terugslagklep geplaatst worden. Deze klep moet de mogelijke doorvoerstroom vanuit de Avelgemstraat richting stelsel van de Ellestraat tegenhouden. Daarnaast zou het stelsel van de Ellestraat beschermd worden door een bijkomende noodoverstortconstructie ter hoogte van de firma Maes.”, aldus Sabine Poleyn.

Dit voorstel zal nu voorgelegd worden aan het gemeentebestuur. Volgens Sabine Poleyn zouden de werken uitgevoerd worden in het voorjaar van 2013 en worden betaald door Aquafin.

(GV, foto GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier