Oplichtster uit Torhout van OCMW Wervik houdt van reizen en dure aankopen

Redactie KW

Na een maand onderzoek door de federale politie van Ieper staat vast dat de Torhoutse bediende van het Wervikse OCMW haar werkgever oplichtte voor een groter bedrag dan aanvankelijk geraamd. De teller staat op 381.000 euro.

De 58-jarige vrouw verrichtte vooral luxueuze uitgaven zoals reizen en dure aankopen. Door manipulatie van de boekhouding en het vervalsen van facturen wist ze hele bedragen naar haar eigen rekening te versassen.

Er zijn aanwijzingen dat de vrouw uit Torhout haar werkgever gedurende minstens zes jaar oplichtte. Het gesjoemel kwam niet aan het licht in het OCMW zelf, maar extern tijdens een controle van een overschrijving door een bank. Het rekeningnummer was vervalst.

Budgetbeheer

Aanvankelijk was er sprake van een bedrag van 370.000 euro. De speurders stellen vast dat het al om 381.000 euro gaat. De raadkamer van Ieper verlengt de aanhouding van de vrouw met een maand.

Frappant is dat de vrouw, die in haar nieuw samengesteld gezin de zorg over zes kinderen heeft, in haar woonplaats Torhout aangewezen is op het OCMW en onder budgetbegeleiding staat.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier