Oplichtingszaak uitgesteld tot 30 maart

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft maandag een oplichtingszaak, waarbij dertien beklaagden terecht staan, uitgesteld tot 30 maart. Zes burgerlijke partijen dienden zich bij monde van hun advocaat aan.

De beklaagden worden ervan beschuldigd hun slachtoffers honderdduizenden euro’s lichter te hebben gemaakt. Ze lieten de slachtoffers geloven dat ze dankzij een chemisch product van een zwart biljet een echt biljet van 500 euro konden maken, de zogenaamde méthode africaine. In twee dossiers is op die manier voor zo’n 4,6 miljoen euro afhandig gemaakt.

Volgens het openbaar ministerie is een derde gelijkaardig dossier nog op komst. Daarom vroeg het de rechter de zaak uit te stellen. Op 30 maart zou dan ook het derde dossier aan de rechter voorgelegd worden. Een vierde dossier over het witwassen van het met de oplichtingen bekomen geld, moet nog door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen worden. In de eerste twee dossiers staan onder meer twee Liberianen en een man uit Kameroen terecht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier