Oplichters uit Kenia halen geld van rekening Timothy Gurdebeke

Redactie KW

Om een ‘sortietje’ te kunnen plaatsen, ging Timothy Gurdebeke vorige week dinsdagavond geld bijtanken aan Bancontact. Zijn saldo bleek ontoereikend. Later die avond ontdekte hij dat dieven geld van hem hadden ontvreemd aan bankautomaten in… de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

“Ik wist niet wat ik zag”, zucht hij. “Bleek dat er door andere personen verschillende keren geld van mijn rekening was gehaald. Telkens ging het om enkele honderden euro’s. Bleek dat onverlaten deze centen in notabene Nairobi, de hoofdstad van Kenia, afgehaald hadden.”

“Vermits het enkele transactiedagen duurt vooraleer een geldafname in Kenia op afschriften in ons land verschijnt, liep het totale bedrag dat ze van mijn rekening afgenomen hadden op tot meer dan 900 euro.”

Geld al terug

Toen Timothy Gurdebeke aangifte deed bij de ordediensten, hoorde hij van een politiebeambte dat dit al het derde geval van oplichterij met een bankkaart was die dag.

“Dievenbendes installeren kennelijk een cameraatje aan automaten van Bancontact om kaarten en nummers te kopiëren. Ik leg deze getuigenis af om mensen ertoe aan te zetten zo discreet mogelijk geld af te halen bij Bancontact.”

Ondertussen liet Timothy Gurdebeke ons weten dat Fintro hem het volledige bedrag van 970,54 euro woensdag al heeft terugbetaald. (SVV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 6 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier