Opleidingscentrum Henri Watteeuw Academy geopend

Redactie KW

Bij tandwielproducent Industrial Gears Watteeuw is vrijdag een nieuw opleidingscentrum geopend. Het centrum kreeg de naam Henri Watteeuw Academy. Henri Watteeuw was leraar aan het VTI in Brugge en gaf zijn zoon Fons de aanzet om met een tandwielbedrijf te starten.

Watteeuw leeft via dochterbedrijf BMTA tandwielen voor onder meer Boeing, Airbus en Embraer. Vlaams minister-president Kris Peeters en federaal minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne openden de academy. Die bundelt de innovatieprojecten van de groep.

“Innovatie, wetenschappelijk onderzoek en permanente bijscholing zijn voor de groep onontbeerlijk om via efficiëntere productieprocessen onze competitiviteit veilig te stellen”, zegt topman Luk Roels. Het opleidingscentrum moet op termijn uitgroeien tot het Europese kenniscentrum voor tandwielproductie. Voor de innovatieactiviteit kan Watteeuw rekenen op steun van de K.U.Leuven, de UGent, KHBO, VTI Brugge en het Instituut voor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap Technologie in Vlaanderen (IWT).

Bij Watteeuw worden tandwielen geproduceerd met een diameter van enkele centimeters tot twee meter. De zwaarste tandwielen wegen vijf ton en dienen voor toepassingen aan boord van schepen, in windturbines, skiliften en treinen. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier